Deep Fried Gadgets: Jak asi chutná technologie v těstíčku?

Deep Fried Gadgets. Zdroj: henryhargeaves.com

Tomu se říká láska k technice! Newyorský fotograf Henry Hargreaves naložil s elektronickými vychytávkami v řadě Deep Fried Gadgets po svém a nápaditým, ale přitom velice srozumitelným způsobem zkritizoval konzumní život současnosti. Na pomoc si vzal jídelní stylistku Caitlin Levin.

Člověk si po tom hned rozmyslí, co by mu měl dát k Vánocům…

Smažený název fotografické série. Zdroj: henryhargreaves.com

Jak k tomu fotograf, který je mimo jiné milovníkem ženského poprsí, přišel? “Na Youtube jsem narazil na video, kde se japonská děcka snaží neúspěšně usmažit PSP, tak jsem se rozhodl rozšířit tento nápad na celou sérii fotek,” přiznal se v novinách.

Zatímco Hargreaves stál za dokumentací a nápadem, Levinová se postarala o naaranžování tabule.

“Rád si taky hraju s jídlem a juxtapozicí dvou odlišných světů. Přijde mi, že mezi fast foodem a moderní elektronikou se nachází hodně podobností. Zejména to, že obojí se rychle vyrábí, aby bylo rychle spotřebováno; kvalita už pak ustupuje do pozadí.”

Tento počítač přímo vybízí k zakousnutí.

Ale milovníci technologií, neděste se. Ve skutečnosti se nejedná o pravé iPody, mp3 a počítače. Hargreaves k tomu vysvětluje: “Nemusíte se bát, v projektu jsem použil modely, které jen vypadají hodně podobně. Na opravdovou elektroniku bych totiž zaprvé neměl peníze a zadruhé jsem až tak moc netoužil zjistit, co se stane s lithiovou baterií, když ji ponoříte do dvousetstupňového vařícího oleje!”

Steve Jobs tedy může v klidu spát dále.

Z osmažených sluchátek budete mít místo hudebního zážitku možná tak mastné uši.

 

Dobrou chuť!

 

4 thoughts on “Deep Fried Gadgets: Jak asi chutná technologie v těstíčku?

  1. Líbí se mi nápad.
    Ať si to konzumní společnost zkonzumuje po svém.

    Jinak ti musím pochválit blog, objevila jsem ho teprve nedávno, ale od té doby už jsem si přečetla nemálo tvých článků a všechny byly vážně zajímavé :).

    Like

  2. Dva velké problémy lidstva – závislost na virtuálním světě a nezdravá strava – spojil do jednoho. Kdyby mi jeho fotografie takhle někdo popsal, řekla bych, že nejspíš budou hrozné. Ale to nejsou. Jsou víc než skvělé!

    Ps: Děkuji za přidání “milovníků” 😀

    Like

  3. Nápad je to výborný, opravdu přímočarý 🙂
    Moc děkuji za pochvalu! Budu ráda, když se připojíš buď do Milovníků 😀 nebo budeš blog sledovat jinak, například přes FB nebo oblíbené záložky 🙂

    Like

  4. Přesně tak, jsou to problémy moderního světa. Spousta lidí celý život prostě konzumuje, ať už jde o jídlo nebo filmy nebo jiné oblasti života. 🙂

    Za Milovníky neděkuj, vděčnost je na mé straně :))

    Like

Leave a comment